Codemaster geeft hack toe

Vandaag is er een e-mail vanuit Codemasters gestuurd waarin staat dat de website, E-store, Dirt 3 VIP en CodeM database is gehackt. Welke partij verantwoordelijk is, zegt Codemasters niet.

Codemaster is volgens bepaalde websites al veel eerder gehackt. Codemasters meent echter dat er ongeauthoriseerd toegang is 'verleend' (woorden van Codemasters) op 3 juni. 

Meerdere sites
Niet alleen Codemasters.com is gehackt. Ook de website voor Dirt 3 VIP, de E Store en CodeM Database zijn het slachtoffer geworden van de hackers. 

Er is aardig wat data geroofd. Namen van leden, gebruikersnamen, achternamen, e-mail adressen, geboortedata, wachtwoorden, biografieën, activiteit op de website, ip-adressen en bijvoorbeeld gamertags zijn binnen gehaald.

Geen betaalgegevens
Of de data ook écht is gedownload, weet Codemasters niet. Wellicht geruststellend is dat er geen betaalgegevens buit zijn gemaakt: die staan niet op de server, omdat er externe partijen voor zijn aangetrokken.

Veiligheid
Natuurlijk raadt Codemasters aan om de username en wachtwoorden aan te passen. Zeker voor gebruikers die één gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord voor meerdere websites gebruiken

Rooftocht
Codemasters is niet het enige slachtoffer van hackers. Eerder is Sony al slachtoffer geweest. Daar duurde het behoorlijk lang voordat het werd toegegeven. Om maar te zwijgen over de tijd die het heeft geduurd voordat het netwerk weer online was. Microsoft heeft ook kort geleden onder vuur gelegen.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: