abonneren

CNN-YouTube debat goed bekeken

Het CNN-YouTube debate is goed bekeken. In de leeftijdscategorie 18-34 jaar was het zelfs het best bekeken politieke debat in de geschiedenis van de kabeltelevisie. In het twee-uur durende debat beantwoordden de Democratische kandidaten videovragen van YouTube-gebruikers. Het debat werd live geleidt door CNN-presentator Anderson Cooper.

Volgens Nielsen Media Research keken gemiddeld 2,6 miljoen mensen naar het debat. Ter vergelijking, het politieke debat tussen de kandidaten dat CNN op 3 juni uitzond, trok 2,8 miljoen kijkers. Het CNN-YouTube debat trok wel meer kijkers in de moeilijk te bereiken doelgroep van 18- tot 34-jarigen. Het CNN debat 3 juni had 368.000 kijkers in die doelgroep, maar het CNN-Youtube debat ging daar flink overheen met 407.000 kijkers.

Een andere interessante doelgroep is de 25- tot 54-jarigen. Het CNN-YouTube debat had gemiddeld 890.000 kijkers in deze doelgroep. Het debat op 3 juni behaalden echter een aantal van 1,1 miljoen kijkers die tot deze doelgroep behoren.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: