abonneren

CNN interviewt Chinese hacker

"Geen enkele website is 100 procent veilig", zegt Chen Xiao, lid van een team hackers die vanuit een leeg appartement aan de kust van Sjanghai opereert. "Er zijn websites die een hoge mate van beveiliging hebben, maar er is altijd een zwakheid."CNN-journalist John Vause wist na een aantal telefonische gesprekken een interview te regelen met Chen Xiao en twee mede-hackers op een geheime plek op het eiland van Zhoushan. Chen en zijn twee collega's behoren totde zogenaamdeChinese " burger cybermilitia".
De groep valt websites van overheden en particulieren aan voor de lol, maar soms ook voor geld.

Chen beheert een online gemeenschap van ongeveer 10.000 geregistreerde gebruikers. De gemeenschap geeft elkaar hulp en tips over hacken. Volgens Chen bestaat zijn website al drie jaar.

Veel beveiligingsexperts zien China als de grootste bron van cybercriminaliteit ter wereld. Beveiligingsbedrijf McAffee ziet het internet als het nieuwe front in de aankomende Koude Oorlog met China. Het Chinese leger wordt ervan verdacht in juni ingebroken te hebben in het Pentagon. De Chinese regering ontkent de beschuldiging en zegt dat de VS een "Koude Oorlog mentaliteit" heeft.

Chen claimt dat hij en zijn medehackers bij de bekendste en bestbeveiligde websites ter wereld hebben ingebroken, waaronder interne websites van het Pentagon. Chen kan hiervoor geen bewijs tonen, maar hij claimt wel dat hij en zijn medehackers na afloop betaald zijn door de Chinese regering voor informatie die ze via de virtuele inbraak hadden achterhaald.

James Mulvenon, werkzaam bij de Center for Intelligence Research and Analysis, noemt Chen en zijn soortgenoten "bruikbare idioten voor het Beijing-regime". China tolereert de groep hackers alleen zo lang ze geen aanvallen uitvoeren op Chinese websites.


Bron: CNN

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: