abonneren

Cisco-onderzoek 87% surft veilig

Uit een onderzoek in opdracht van Cisco in 10 Europese landen blijkt dat 87 % van de respondenten met een draadloos netwerk, dit netwerk gebruiken met ingeschakelde beveiliging. Het onderzoek laat zien hoe consumenten in deze tien landen toegang hebben tot internet thuis en hoe zij het internet gebruiken.
Zo blijkt dat in alle landen de meeste mensen hun draadloze internetverbinding gebruiken in de woonkamer. Op de tweede plaats staat de slaapkamer, gevolgd door het kantoor en de eetkamer.

Het onderzoek laat echter ook grote verschillen zien in het gebruik van draadloos internet binnen huishoudens. Zo maakt slechts 52 procent van de internetgebruikers in Duitsland thuis draadloos verbinding met het internet, in tegenstelling tot 74 procent in Spanje. In Nederland heeft 66 procent van de internetgebruikers thuis een draadloze internetverbinding. De meerderheid van de mensen in Duitsland met een draadloze internetverbinding (96 procent) heeft ervoor gezorgd dat hun draadloze netwerk is beveiligd, terwijl niet meer dan 80 procent van de ondervraagden in Frankrijk hetzelfde doet. In Nederland heeft 89 procent van de mensen met een draadloze internetverbinding de netwerkbeveiliging ingeschakeld.

Bevindingen voor Nederland:
* Computers / laptops zijn verreweg de meest voorkomende apparaten die zijn verbonden met het draadloze thuisnetwerk in Nederland (84 procent), gevolgd door printers (37 procent). Daarnaast gebruikt 18 procent het draadloze netwerk ook met een mobiele telefoon met internet.
*  Uit de enquête is gebleken dat e-mailen (96 procent) en surfen op het net (92 procent) de meest populaire activiteiten waren die respondenten minstens een keer per maand deden
* 63 procent van de Nederlandse internetgebruikers gebruikt zijn verbinding om ten minste een keer per maand online te winkelen, vergeleken met gemiddeld 61 procent van de mensen in alle onderzochte landen
* 62 procent van de Nederlandse internetgebruikers maakt ten minste een keer per maand gebruik van sociale netwerksites
* Steeds meer televisies worden verkocht met geïntegreerde netwerk- / internetverbinding. 37 procent van de respondenten zei dat ze zouden overwegen een tv  te kopen die kan worden aangesloten op het  internetnetwerk, en nog eens 19 procent zou dit overwegen als het draadloos.

Om thuisgebruikers van draadloze netwerken te helpen bij het beveiligen van hun thuisnetwerk worden de nieuwste Linksys by Cisco-routers geleverd met Network Magic. Network Magic helpt met het opzetten en beveiligen van het thuisnetwerk. Cisco geeft 5 tips om draadloze thuisnetwerken te beveiligen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie