abonneren

Cisco klaagt Apple aan over gebruik iPhone-naam

Cisco heeft Apple aangeklaagd over het gebruik van de naam 'iPhone' voor Apple's aankomende trendy mobiele telefoon. De beide bedrijven hebben eerst geprobeerd om er in een goed gesprek uit te komen, maar toen dat niet lukte, stapte Cisco naar de rechter.Cisco gebruikt al een tijdje de naam iPhone voor zijn Linksys-internettelefoon.
Het bedrijf was bereid om Apple een licentie te geven om de iPhone-naam te mogen gebruiken en Apple heeft zelf ook een paar keer aan Cisco gevraagd of ze een licentie konden krijgen. Toen Cisco zag dat Apple bij de presentatie van de nieuwe telefoon de naam iPhone gebruikte, dacht Cisco dan ook dat de deal zo goed als rond was.

Maar nu blijkt dat Apple helemaal niet bereid is om geld neer te leggen om de iPhone-naam te mogen gebruiken. Volgens Apple is zijn iPhone een mobiele telefoon en is Cisco's iPhone een internettelefoon, en dus is er - naar Apple's mening -geen sprake van copyrightinbreuk.

Cisco is het met Apple eens dat de twee telefoons verschillend zijn, maar het bedrijf is bezorgd dat twee telefoons die allebei de naam iPhone hebben, verwarrend is voor de consument. Tevens gaat de ontwikkeling van de telefoon steeds meer naar een combinatie van een thuistelefoon, mobiele telefoon en een internettelefoon. De twee producten zijn misschien nu wel verschillend, maar over een jaar hoeft dat niet meer zo te zijn. Daarom is Cisco naar de rechter gestapt om te voorkomen dat Apple de naam iPhone gebruikt. Cisco eist tevens dat Apple al stopt met het gebruik van de iPhone-naam voordat de rechter de zaak behandelt.

De kans is klein dat een rechter daadwerkelijk een uitspraak moet doen in deze zaak. Het aanklagen over vermeend copyrightinbreuk is een standaard strategie in het bedrijfsleven om de concurrent te pesten.


Bron: news.com.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: