abonneren

Cisco geeft Apple extra tijd voor deal 'iPhone'-naam

Cisco Systems geeft Apple extra tijd om tot een akkoord te komen over het gebruik van de 'iPhone'-naam.
Cisco en Apple zijn al enkele jaren aan het onderhandelen over het gebruik van de naam maar konden niet eerder tot een akkoord komen.

Toen Apple publiekelijk bekendmaakte dat zijn nieuwe mobiele telefoon de naam 'iPhone' heeft, besloot Cisco om een rechtszaak tegen de fabrikant van trendy hebbedingetjes te beginnen. Apple heeft aan Cisco extra bedenktijd gevraagd om te besluiten of ze Cisco gaat betalen voor het gebruik van de ‘iPhone'-naam. Cisco is sinds 2000 de rechtmatige eigenaar van de naam. Cisco geeft Apple tot overmorgen de tijd om tot een deal te komen, anders stapt het berdijf alsnog naar de rechter.

Vorig jaar maakte Cisco bekend dat het samen met Linksys een aantal VoIP-telefoons op de markt gaat brengen onder de naam ‘iPhone'. De ‘iPhone'-telefoons van Linksys zijn wifi-telefoons met een ingebouwde Skype-interface. Apple zegt dat zijn ‘iPhone' een echte mobiele telefoon is en daardoor verschillend genoeg van de telefoon van Linksys om de naam ‘iPhone' te kunnen gebruiken.


Bron: today.reuters.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord