abonneren

Cisco: "Antivirus is weggegooid geld"

Bedrijven gooien geld weg aan computerbeveiliging door onder andere tijd te besteden aan het installeren van patches en de aanschaf van antivirusprogramma's die niet goed werken. Dit zegt John Stewart, chief security officer bij Cisco.Stewart sprak tijdens de AusCERT 2008conferentie in Australië.Volgens Stewart ontwikkelt de malware-industrie sneller gevaarlijke sofware dandat de beveiligingsindustrie kan bijbenen. Hierdoor is het onmogelijk voorbedrijven om hun systemen goed te beveiligen.

"Wanneer ik de laatste patches installeer en antivirusprogramma's gebruik, maar mijn systeem wordt nog steeds geïnfecteerd waardoor ik belangrijke data kwijtraak en mijn computer weer moet opschonen dan was de aanschaf van de software weggegooid geld," aldus Stewart.

Volgens Stewart hebben computergebruikers het bestaan van malware geaccepteerd en houden ze er rekening mee door een aantal keren per jaar hun computer op te schonen en een schone image terug te zetten. Ook bedrijven accepteren dat malware bestaat en iets is waar ze mee moeten leren leven.

Ontwikkelaars van beveiligingssoftware waren het niet eens met de uitspraken van Stewart. Ze geven toe dat het gebruik van antivirusprogramma's en patches niet de perfecte oplossing is, maar ze zijn ook geen weggegooid geld.

Stewart denkt dat de oplossing het gebruik van ‘whitelists' in plaats van ‘blacklists' is. Hij wil niet dat beveiligingsprogramma's foute software stoppen maar alleen goede software doorlaat. Een gebruiker weet welke software hij op zijn systeem heeft en vertrouwt. De rest moet worden tegengehouden.


Bron: www.zdnet.com.au

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie