abonneren

Chromebook lang niet altijd compatible

Maar liefst acht van de top-100 websites werkt niet op de Chromebook. En dat terwijl dit noetbook puur is bedoeld voor online content consumeren en gebruiken!

Dit is uit een onderzoek gekomen dat Hardware Info heeft gedaan. De belangrijkste oorzaak is dat de Chromebook geen ondersteuning biedt voor Silverlight. Een technologie van Microsoft om onder meer video weer te geven.

Een bekende website die gebruik maakt van Silverlight is RTL XL, RTL gemist en Uitzending gemist. Toch enorm poplulaire diensten. Flash werkt overigens wel prima.

Nog een belangrijke aspect voor compatibiliteitsproblemen is het gemis van ondersteunging van Java. Gelukkig neemt het aantal website dat hiervan gebruik maakt al enrom af. Er zijn namelijk prima alternatieven voor Java.

Een opvallende website die niet werkt is Zylom: de meest populaire spelletjes website. De reden is dat de spelletjes alleen werken op Windows-systemen.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord