abonneren

Chrome OS vanaf volgende week in bèta?

Google zelf wil het niet bevestigen, maar het lijkt erop dat we vanaf volgende week zelf aan de slag kunnen met het Chrome OS. Een eerste bètaversie zal vanaf dan te downloaden zijn. Helaas is er wel sprake van gelimiteerde hardwareondersteuning.Google werkt samen met Acer, Adobe, Asus, Freescale, HP, Lenovo, Qualcomm, Texas Instruments en Toshiba aan zijn Chrome OS. Maar dat betekent niet dat het besturingssysteem van meet af aan op alle apparaten gaat draaien. Zo zouden er tot dusver maar weinig netwerkkaarten en grafische kaarten ondersteund worden.
Google zelf heeft altijd beweerd dat de eerste netbooks met Chrome OS pas in de tweede helft van 2010 op de markt komen, dus wat dat betreft zou er nog tijd genoeg zijn voor de fabrikanten om goede drivers te ontwikkelen. Wanneer volgende week een publieke bètaversie geïntroduceerd wordt, zal snel genoeg blijken welke hardware wel en niet ondersteund wordt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord