abonneren

Chrome gaat eindelijk bookmarks synchroniseren

Googles Chrome-browser gaat vanaf versie 4.* het synchroniseren van bookmarks ondersteunen. Verknochte Google toolbar-gebruikers kunnen dan eindelijk weer de Google bookmarks delen over meerdere pc's en verschillende browsers. Met de synchronisatie functie, hou je bookmarks gelijk ongeacht welke pc je gebruikt. Met de Google toolbar geïnstalleerd, deel je de bookmarks ook over verschillende browsers. Tot nu toe echter niet op Googles eigen browser Chrome. Dit is voorsommigen een reden Chrome vooralsnog niet te gebruiken.

Goole heef tot nu toe aangegeven zich met de ontwikkelingen van Chrome te willen richten op de essentiële functionaliteit en niet op dit soort bijzaken. Een beetje vreemd als je bedenkt dat heel veel Google (Gmail-) fans ook overtuigde toolbar-gebruikers zijn.

In juli hebben de Chrome ontwikkelaars aangegeven aan de synchronisatiefunctie te gaan werken. In een ontwikkelversie van de Chrome browser, schijnt het nu aanwezig te zijn. Om het te kunnen gebruiken is de "dev" versie nodig en moet de "-enable-sync command-line flag" aangezet worden. Wie weet wat daarmee bedoeld wordt is goed af. Gewone stervelingen zullen waarschijnlijk willen wachten tot deze functie regulier beschikbaar komt. Dit zal waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten.

Google besteedt weinig aandacht aan de versienummering van Chrome of het uitbrengen van updates. De browser update zichzelf zonder dat de gebruiker daar wat van merkt.

Via: Techcrunch

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: