abonneren

Chrome-browser in jaar tijd naar 11,5 %

Google's browser Chrome heeft zijn marktaandeel in slechts een jaar tijd weten te verdrievoudigen naar 11,5 %.Firefox staat met een marktaandeel van 31,5 % op een vrij stabiele 2e plaats in de browseroorlog. Het marktaandeel van Microsofts Internet Explorer daalt gestaag en is de afgelopen maand onder de 50% uitgekomen.

Zo blijkt uit de wereldwijde gebruikscijfers van marktonderzoeker StatCounter. Kijken we naar de cijfers voor Europa, dan zien we dat Firefox een veel groter en stijgend marktaandeel heeft en met 39 % in de buurt komt van de snel dalende Internet Explorer met 40% marktaandeel. Ook hier staat Chrome op de derde plaats met 11,3 %. Analisten wijten dit aan de invoering van het browserkeuzescherm in Europa.

Bij ons in Nederland heeft het door de EU afgedwongen browserkeuzescherm kennelijk minder effect. Uit de Nederlandse cijfers komt een ander beeld naar voren. Daar daalt Internet Explorer maar heel langzaam en staat nog ruimschoots op de eerste plaats met 61,7 %. Firefox blijft bij ons steken op 20%. Ook hier stijgt het gebruik van Chrome gestaag door naar bijna 10 %.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord