abonneren

Chipverkoop trekt aan

Een positief geluid in deze economisch roerige tijden is dat verkoop van chips zich herstelt, nu de daling van de verkoop van computers en mobieltjes minder is dan verwacht. De Semiconductor Industry Association (SIA) maakt bekend dat in het eerste half jaar van 2009 de verkoop van halfgeleiders met een kwart is afgenomen, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In mei herstelde de verkoop van microprocessors, en chips voor auto's. De verkoop van chips voor gebruik in auto's zal naar verwachting de rest van het jaar alleen nog maar groeien.
De wereldwijde daling in de verkoop van auto's lijkt tot stilstand te komen.

De verkoop van chips voor telecomapparaten als smartphones en eenvoudige mobieltjes was laag, de geheugenverkoop is vlak en de verkoop van chips voor lcd-schermen is ook zwak. Voor 2009 in totaal wordt een teruggang van 15% voor de totale halfgeleidermarkt verwacht. Het probleem is dat de vraag ook toeneemt doordat de voorraden opraken en niet door nieuwe vraag. Positief is dat de Koreaanse halfgeleider giganten Samsung en Hynix hun voorraden gecorrigeerd hebben en nu voor het eerst dit jaar hun voorraden moeten aanvullen.

Via: TG Daily

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord