abonneren

Chipknip komt na 20 jaar ten einde

Vanaf volgend jaar is het niet meer mogelijk om te betalen met je Chipknip. Merkhouder Currence raadt consumenten aan om het resterende saldo op de kaart terug te storten op je rekening voordat het te laat is.

De Chipknip werd in 1995 bij wijze van proef geïntroduceerd in Arnhem en een jaar later in heel Nederland uitgerold als alternatief voor het betalen met contant geld. De afgelopen jaren werd de Chipknip echter steeds minder door consumenten gebruikt. Dat had met name te maken met het feit dat ook kleine pinbetalingen gratis werden en omdat steeds minder winkels de mogelijkheid bieden om te betalen met de Chipknip.

In het afgelopen jaar werd de Chipknip echter toch nog 1,29 miljoen keer per maand opgeladen en dat is volgens de cijfers van Currence nog steeds 12,5 keer vaker dan dat er saldo vanaf de kaart werd teruggeboekt naar de bankrekening.

Terugboeken
Currence raadt Chipknip-eigenaren nu alvast aan om het resterende saldo op de kaart via een van de Chipknip-oplaadpunten terug te boeken naar de bankrekening. Vanaf 1 januari 2015 wordt het lastiger om het saldo terug te boeken omdat er dan geen werkende Chipknip-automaten meer zijn. Klanten kunnen dan alleen nog terecht op het kantoor van de bank om het geld terug te boeken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: currence, chipknip

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord