abonneren

Chinese lancering voor de Xbox 360?

Microsoft is druk bezig met het voorbereiden van de lancering van zijn Xbox 360 in China. Om goedkeuring voor de lancering te krijgen, werkt Microsoft nauw samen met de Chinese overheid. Wanneer de Chinese overheid de verkoop van de console goedkeurt, is het de eerste next-gen console die in dat land te koop is.

De softwaregigant is al sinds vorig jaar bezig met de voorbereidingen voor de lancering. Het grootste struikelblok voor de beschikbaarheid van de next-gen console in China is de strenge Chinese overheid. Alle videogames moeten eerst goedgekeurd worden door de overheid voordat ze in China verkocht mogen worden.

Als sinds de lancering van de Xbox 360 wil Microsoft de console ook in China aan de man brengen. De gigantische grootte van het land maakt het voor Microsoft een zeer interessante markt.

Microsoft heeft nog geen officiële datum gegeven, maar Chinese consumenten verwachten dat ze de console in de komende maanden kunnen kopen. De Playstation 2, die in 2004 verkocht mocht worden, is de grootste concurrent. De meeste Chinezen geven echter de voorkeur aan het spelen van videogames op de pc en het zal nog een hele klus worden voor Microsoft om die voorkeur te veranderen.

Wereldwijd heeft Microsoft meer dan 10,5 miljoen Xbox 360-consoles verkocht en het overtreft daarmee zijn directe concurrenten Nintendo's Wii en Sony's aankomende Playstation 3.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie