abonneren

Chinese IP-adressen raken op

China wil dat de hele wereld snel migreert naar IPv6 omdat het land nog maar genoeg IPv4 IP-adressen heeft voor 830 dagen. Li Kai, directeur IP bij het China Internet Network Information Center trekt aan de alarmbel. Wanneer de wereld niet snel overstapt naar IPv6 komen Chinese internetgebruikers in de problemen. Li heeft internetaanbieders opgeroepen om snel de resterende IP-adressen aan te vragen voordat ze op zijn. Internetaanbieders moeten zich ook gaan voorbereiden op een migratie naar IPv6.

Ongeveer 80 procent van China's IPv4-bronnen is in gebruik. Recentelijk haalde China buurland Japan in wat betreft allocatie van IP-adressen. China staat nu op de tweede plaats, net onder de VS. De VS heeft al een goed ontwikkeld IPv6-netwerk. In China gebruiken alleen educatieve organisaties IPv6.

IPv4 was het eerste internetprotocol dat succesvol was. Het maakt gebruik van 32-bit adressen waardoor er 4,2 miljard individuele apparaten online kunnen gaan. In 1980 was dit meer dan genoeg, maar in de tussenliggende jaren kwam er een tsunami van apparaten waarmee over het internet kon worden gesurfd. Verwacht wordt dat IPv4-adressen in 2010 op zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: