abonneren

Chinese GPS-rivaal Beidou in werking gesteld

China’s rivaal van het Amerikaanse GPS-systeem is op 27 december 2011 in gebruik genomen.

Het navigatiesysteem Beidou is vanaf vandaag gebruiksklaar voor China en omringende gebieden. China werkt al sinds 2000 aan een alternatief voor het Amerikaanse GPS en het Europese Galileo. Door het maken van een eigen navigatiesysteem wil China minder afhankelijk zijn van buitenlandse technologie.

Eerder deze maand werd de tiende Beidou satelliet de ruimte in geschoten en in 2012 moeten er nog zes satellieten bijkomen om in heel Azië dekking te bieden. China wil op de lange termijn ook zorgen voor een wereldwijde dekking. Hiervoor zullen in totaal 35 satellieten nodig zijn. De verwachting is dat rond het jaar 2020 Beidou een wereldwijde dekking heeft.

Bron: BBC

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord