abonneren

Chinese anti-corruptie game te succesvol

Een Chinese online game bedoeld om de corruptie binnen de overheid aan te kaarten, is na enkele weken alweer offline gehaald. De game was zo populair dat het aantal gebruikers de servers waarop de game stond deed crashen.De door de Chinese overheid gesponserde ‘Incorruptible Warrior'-game moest gebruikers regels en tips bijbrengen hoe ze corruptie konden bestrijden. Opmerkelijk is dat de gebruiker in de game corrupte ambtenaren moet vermoorden terwijl hij tegenaanvallen van bodyguards en sexy geklede minnaressen moet zien te vermijden.

De ontwikkelaars hebben de game offline gehaald zodat ze het kunnen updaten. De game kon ongeveer 6000 spelers tegelijkertijd aan, maar in de eerste week na de lancering speelden al meer dan 10.000 spelers tegelijkertijd de game. Het is niet bekend wanneer de game weer online gaat.

Sinds China de zakelijke markt in de 80'er jaren van de vorige eeuw hervormde, is de corruptie in het land uitgegroeid tot een groot maatschappelijk probleem. De regerende Communistische Partij heeft verklaard dat het probleem zo groot is dat het de stabiliteit van het land in gevaar kan brengen. De overheid heeft met verschillende maatregelen - van boetes, tot lijstraffen en zelfs executies - geprobeerd om de corruptie te bestrijden, maar tot nu toe zonder veel succes.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: