abonneren

Chinees verkocht nier voor iPad 2

Een Chinese tiener wilde wel heel graag een iPad 2 hebben. Zo erg zelfs, dat hij zijn nier ervoor verkocht heeft. Apple producten zijn in China duurder dan in andere landen en mensen met een laag inkomen zullen maanden moeten sparen om de begeerde gadget in handen te krijgen. Dat duurde deze jongen te lang.

De 17-jarige jongen  genaamd 'Zheng' (achternaam) stuitte op een advertentie tijdens het surfen op internet: "When I surfed the internet I found an advert posted online by agent saying they were able to pay RMB20,000 to buy a kidney." RMB is de munteenheid van China en staat voor "Ren Min Bi" wat betekent: "Geld van het volk".

De jongen maakte de schokkende keuze en sloop stiekem zijn huis uit om naar de stad Chenzhou te reizen. Daar werd in een ziekenhuis zijn nier verwijderd. Na 3 dagen ziekenhuisverblijf werd de jongen ontslagen en kreeg hij 22.000 RMB contant mee. Met dit geld kon de 'geluksvogel' behalve een iPad ook nog een MacBook en een iPhone kopen.

Zijn moeder kwam achter zijn daad toen hij thuis kwam met allerlei gadgets die hij niet kon betalen. Ook kreeg de jongen (natuurlijk) last van zijn gezondheid. De moeder heeft aangifte gedaan bij de politie, maar de zakenman die de nier gekocht heeft, was allang met de noorderzon vertrokken, geen spoor achterlatend.

Wij vragen ons af wat deze jongen gaat verkopen om toekomstige Apple producten in handen te krijgen. Het volledige verhaal kun je lezen op de website van DailyTech.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures