abonneren

China wil dat bloggers hun identiteit prijsgeven

Om betere en strictere controle over het internet te krijgen wil China een nieuwe regeling invoeren waarbij alle bloggers verplicht geregistreerd moeten zijn bij de overheid. Ze mogen wel onder een schuilnaam schrijven, maar hun echte naam moet bij de overheid bekend zijn.Dit beleid maakt het erg lastig voor journalisten om nog vrijheid van meningsuiting te bedrijven en erg makkelijk voor de overheid om 'subversieve' personen op te pakken.
Het voorstel past binnen de Chinese manier van denken: niet zelden worden complete websites geblokkeerd omdat de overheid het niet eens is met de inhoud ervan, zoals recentelijk bij Wikipedia het geval was.

Bron: BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord