abonneren

China neemt actie tegen groei gamesverslaving

China gaat harder optreden tegen de ongewenste gevolgen van online gaming. De Chinese regering krijgt verontrustende signalen dat internet-verslaving onder Chinese jongeren drastisch toeneemt.Het aantal online gamers steeg afgelopen jaar met 23 procent naar een totaal van 40,17 miljoen. Het aantal gamers met een abonnement op een online game - ongeveer de helft van alle gamers - steeg met 30 procent. De omzet van online games steeg in 2007 met 61,5 procent en kwam in totaal uit op 10,57 miljard yuan (989 miljoen euro).

De groei van het aantal gamers heeft als negatieve consequentie dat het aantal internetverslaafden drastisch is toegenomen. Volgens een woordvoerder van de Chinese regering is internetverslaving verantwoordelijk voor de meeste gevallen van criminaliteit in China.

"Hoewel de Chinese online gamesindustrie de afgelopen jaren een groot succes is, worden online games door veel Chinezen gezien als een soort spirituele opium en de hele industrie wordt gemarginaliseerd door het gewone volk", aldus Kou Xiaowei, een woordvoerder van de persdienst van de overheid. "Als we nu geen acties ondernemen zal op den duur de hele industrie van dit slechte imago nadeel ondervinden."

Minderjarigen mogen in China geen internetcafé's meer betreden sinds een aantal gamers zijn overleden door oververmoeidheid toen ze uren achtereen games speelden.

Het is voor de Chinese regering moeilijk om de gamesindustrie te reguleren omdat er geen goed waarderingssysteem is voor games en omdat illegale kopieën van games overal op straat te koop zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: