abonneren

China loopt grote schade op door internetspionage

Volgens de Chinese regering zijn grote hoeveelheden militaire geheimen en staatsgeheimen via het internet gestolen. De Chinese regering gaat nu strenger het dataverkeer via het internet controleren. Een nieuwe overheidsdienst gaat de strijd aan met internetspionnen en ongecensureerd nieuws.De waarschuwing van de Chinese regering is een reactie op de vele nieuwsberichten in de Westerse wereld over Chinese internetspionnen die onder andere de netwerken van het Amerikaanse Pentagon, De Duitse overheiden de Britse regering hebben aangevallen.

Lou Qinjian's, de vice-minister van Informatie Industrie, wilde niet ingaan op de beschuldigen. De aanval is de beste verdediging moet hij gedacht hebben, want hij beschreef China als een slachtoffer van computerinfiltratie en internetspionage in plaats van als dader.

"Het internet is het belangrijkste technologische kanaal geworden voor externe spionageactiviteiten tegen onze belangrijkste departementen," schrijft Qinjian in het tijdschrift Chinese Cadres Tribune. "In de afgelopen jaren hebben overheidsorganen, militaire departementen en nationale defensie onderzoeksinstituten veel verlies geleden door het stelen en lekken van geheimen. De schade voor het nationaal belang is groot en shockerend."

Qinjian gaf geen nadere details over de diefstallen van staatsgeheimen. "In de Chinese computernetwerken zitten vele gaten die een lachertje maken van de censuur door de heersende Communistische Partij en belangrijke geheimen blootleggen," aldus de vice-minister.

Volgens Qinjian maken de VS en andere "vijandige" staten misbruik van deze zwakheden en hun dominantie over technologie en standaarden om het internet te gebruiken voor "politieke infiltratie". De politicus wil een nieuwe overheidsdienst oprichten die gaat analyseren van de implicaties zijn van buitenlandse investeringen en overnames in China voor de computerbeveiliging van het land.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord