abonneren

China kan overname Yahoo door Microsoft tegenhouden

Een recent aangenomen wet in China heeft de antitrustregels in dat land aangescherpt.
Naast Amerika en Europa is China een belangrijke economische grootmacht, en het lijkt er nu op dat het land op basis van de nieuwe wet wel eens de overname van Yahoo door Microsoft zou kunnen blokkeren.

De wet staat het China toe bedrijfsovernames kritisch te beoordelen en tegen te houden wanneer de overname directe invloed heeft op Chinese bedrijven. Interessant genoeg is dit wel degelijk het geval bij een mogelijke overname van Yahoo door Microsoft, want Yahoo is voor 40 procent in het bezit van het Chinese alibaba.com. Op basis van deze gegevens heeft China dus het recht om zich over de acquisitie te buigen. 

Uiteraard is het maar de vraag of China zich met de overnamekwestie wil bemoeien, maar analisten zijn bang dat zelfs bij een goedkeuring van China het onderzoeksproces zo lang zal duren dat de deal in gevaar komt.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord