abonneren

China grootste in tekstberichten, de VS in HDTV

Chinezen hebben vorig jaar 429 miljard tekstberichtjes verstuurd. In India kwamen er vorig jaar het grootste aantal nieuwe abonnees bij. Het aantal nieuwe abonnees in India was groter dan het totale aantal mobiele abonnees in Groot-Brittannië.De conclusies komen uit een rapport van de Britse consumentenbelangen-organisatie voor de telecomsector Ofcom. Ofcom deed onderzoek naar de trends in de wereldwijde telecomsector en analyseerde de groei.

Uit het rapport blijkt dat vorig jaar vooral mobiele telefoons voor de groei in de telecomsector hebben gezorgd. De omzet uit mobiele telefoons was goed voor 53 procent van de totale omzet in de telecomsector.

In India verdubbelde vorig jaar het aantal abonnees. India heeft nu 150 miljoen mensen die een mobiel abonnement hebben. In Groot-Brittannië hebben in totaal 70 miljoen mensen een mobiel abonnement. Maar 14 procent van de Indiërs heeft mobiel bereik en is er dus nog genoeg ruimte voor groei.

Chinezen verstuurden vorig jaar 429 miljard tekstberichten. Dit is gelijk aan 967 berichten per abonnee. Hiermee staat China aan de sms-top.
In Groot-Brittannië hebben de meeste mensen digitale televisie. Voor het eerste zijn er ook meer Britten met een breedbandverbinding dan Amerikanen.

In Japan en de VS keken de mensen het meeste televisie. In beide landen keek men vorig jaar gemiddeld 4,5 uur per dag televisie. In de VS hebben de meeste mensen hd-televisie. Tien procent van de Amerikaanse huishoudens heeft hd-tv.

Internettelevisie (IPTV) is het populairste in Frankrijk. Daar hebben 1,5 miljoen mensen een IPTV-abonnement.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: