abonneren

China gaat eigen weg met UDF-bestandsformaat

Nadat in de westerse wereld de strijd tussen Open XML en ODF nog wat nawoedt, heeft China inmiddels met een eigen alternatief ontwikkeld: het Uniform Office Format (UOF).Het kantoorpakket Evermore Integrated Office 2009 maakt gebruik van dit nieuwe UOF-formaat, dat als alternatief dient voor ODF (Open Document Format) en het door Microsoft ontwikkelde Open XML. Evermore is een grote leverancier voor de Chinese regering.
De universiteit van Beijing heeft al een conversietool gemaakt waarmee UOF-documenten naar ODF kunnen worden omgezet. Dat moet ook wel, omdat de meeste overige hard- en software die in het land wordt gebruikt, afkomstig is van Amerikaanse bedrijven.

Zelf ontwikkelt China regelmatig eigen technologie: zoals een eigen processor-architectuur, een eigen dvd-formaat en een eigen Wi-Fi-beveiligingstechnologie die alleen in China zelf wordt gebruikt. Standaardisatie-expert Rick Jelliffe vindt de ontwikkeling alleen maar goed: UOF zou zelfs een bron kunnen zijn voor verbeteringen in ODF. Microsoft is bezig met een open source-project om een UOF-plugin voor Office te maken, zodat de Chinezen ook in Microsoft Office hun documenten kunnen openen en opslaan.

Via: Computable 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie