abonneren

China blokkeert iTunes

Hoewel er geen Chinese iTunes-store is, konden Chinese internetters wel terecht op de Amerikaanse site - bijvoorbeeld om gratis podcasts te downloaden. Maar het lijkt er sterk op dat de Chinese overheid sinds afgelopen woensdag de toegang tot de Amerikaanse iTunes-store van Apple heeft geblokkeerd.
Verschillende internetters in Beijing en Shanghai krijgen sinds eergisteren 'unknown error'-meldingen op hun scherm wanneer ze proberen de site te bezoeken.

De blokkering begon een dag nadat ene Mike Wohl, verbonden aan de The Art of Peace Foundation, een album online zette dat gratis te downloaden was voor atleten die deelnemen aan de Olympische Spelen. Op het album, dat de titel Songs for Tibet - The Art of Peace draagt, staan songs van onder andere Sting, Moby, Suzanne Vega en Alanis Morissette.

Wohl zegt dat hij niet de intentie had om een groot politiek statement te maken, maar dat de organisatie juist een subtiel gebaar wilde maken. Naar verluid t hebben zo'n 40 atleten het album gedownload. Wohl benadrukte ook dat Apple niets met zijn actie te maken heeft.

Behalve in de iTunes Store is het album - tegen betaling - bij nog minstens honderd andere sites te downloaden.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: