abonneren

China beperkt toegang tot Google.cn

Nu Google in China is overgestapt op zijn zoekmachine in Hong Kong, om zo censuur te omzeilen, heeft China tegenmaatregelen genomen. Chinese gebruikers kunnen niet op bepaalde termen zoeken en de omstreden zoekresultaten niet aanklikken.De strategie die Google heeft uitgestippeld om de Chinese censuur te omzeilen, lijkt gedoemd te mislukken.
Google wil alleen zijn zoekdienst uit China terugtrekken, niet zijn overige bedrijfsonderdelen. Toch lijkt de optie om de zoekmachine via Hong Kong te laten lopen geen succes. Bovendien is het nog maar de vraag of China het Google toestaat de overige bedrijfsonderdelen in China te houden. Daarnaast lijkt China Mobile nu af te zien van zijn plan de Google-zoekmachine op zijn site te gebruiken en China Unicom heeft de introductie van Android-toestellen geschrapt. De vrees bestaat nu dat China de toegang tot google.com.hk en google.cn geheel blokkeert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord