abonneren

Chimei Innolux klaagt Sony aan

Chimei Innolux, een fabrikant van tft/lcd-panelen, daagt Sony voor de rechtbank. De fabrikant beweert dat Sony drie patenten schendt in een groot aantal producten, waaronder de PlayStation 3, BRAVIA-tv's, VAIO-notebooks en CyberShot-camera's.Chimei Innolux diende op 7 juli al een aanklacht tegen Sony in over patentschending, maar deze aanklacht zou los staan van de huidige aanklacht.
In de eerder aangespannen rechtszaak eist Chimei Innolux dat Sony de verkoop van bepaalde producten staakt en een schadevergoeding uitkeert, maar Sony heeft hier weinig trek in. De nieuwe rechtszaak wordt aangespannen in Amerika en China; een verbod op de verkoop is niet aan de orde, maar Chimei Innolux eist ook hier een schadevergoeding.

Het lijkt erop dat beide aanklachten een antwoord zijn op een aanklacht van Sony tegen Chimei Innolux eerder dit jaar. Sony sleepte de fabrikant (en nog een aantal andere bedrijven) voor de International Trade Commission wegens patentschending. Deze aanklacht bracht in Amerika een balletje aan het rollen en Chimei Innolux wordt inmiddels vervolgd in Amerika op verdenking van illegale prijsafspraken.

Lastig is dat Chimei Innolux eigendom is van Hon Hai, dat tevens Foxconn bezit. Foxconn is de grootste leverancier van componenten voor Sony's notebooks en levert tevens lcd-tv's aan Sony. Of de slechte betrekkingen tussen Sony en Chimei Innolux invloed zullen hebben op de verhouding tussen Sony en Foxconn is niet duidelijk.

TechEye

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: