abonneren

CES2011: Sony Vaio Y met AMD

De CES blijkt het strijdtoneel te zijn voor de notebookprocessorcompetitie tussen AMD en Intel. Ook Sony doet daar aan mee met een Vaio Y voorzien van een AMD Fusion processor.De Vaio Y-serie eet van twee walletjes en is verkrijgbaar met een (oude) Core i3 van Intel of een nieuwe AMDFusion-processor.
Van die twee smaken is de Vaio YB de meest interessante door de combinatie van bescheiden formaat met de spreekwoordelijke nieuwe prestaties van de AMD Brazos E350 APU. Het nieuwe notebookje heeft  een 11,6 inch scherm en weegt niet meer dan 1,5 kg. Vooral de prijs is aantrekkelijk met een bescheiden €500 terwijl de Intelversie altijd nog €750 kost.

Net als de andere Fusion-notebookjes als de HP Pavilion dm1 of de Acer AO 522 belooft Sony voor de Vaio YB een lange werktijd op een acculading in combinatie met uitstekende grafische prestaties van de in de processsor geïntegreerde gpu. De Vaio Y komt met Windows 7 in 64 bits uitvoering een 500 GB schijf en is eind februari in Nederland leverbaar.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie