abonneren

CES2011: Microsoft bevestigt ARM-support in Windows 8

In de openingsspeech van Microsoft op de CES, die gehouden werd door Steve Ballmer is geen spectaculair nieuws naar voren gekomen.
Belangrijkste wapenfeiten van Microsoft zijn een nieuwe compactere versie van Microsoft Surface en de aankondiging dat Windows 8 ook op ARM-chips gebaseerde apparaten zal ondersteunen.

Microsoft verheft het komende Windows 8 daarmee tot de hoop voor de toekomstige tablets. Over Windows 7 op tablets wordt door Ballmer weinig woorden vuilgemaakt, terwijl er op de CES toch de nodige Windows 7-tablets te zien zijn. Over wanneer we Windows 8 kunnen verwachten, deed hij geen enkele mededeling.

Wel is hij enthousiast over het succes en de verkoopcijfers van de Kinect gamecontroller voor de Xbox360. Van de Xbox zijn er nu zo'n 50 miljoen verkocht, waarvan er 30 miljoen gebruik maken van het Xbox Live gaming netwerk. In het voorjaar komt de videodienst  Hulu Plus beschikbaar op de Xbox. Ook de Netflix video-app zal bediening via de Kinect krijgen.

Het geavanceerde speeltje Microsoft Surface is gemoderniseerd en is nu nog maar 20 cm dik. Dit apparaat is echter nauwelijks een consumentenproduct. Veel enthousiasme is er ook over Windows Phone 7. Ballmer roemt de nieuwe gebruikersinterface en komst van de update met o.a. copy en paste functionaliteit.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie