abonneren

CES2011: Camcorders van Panasonic

Panasonic introduceerde gisteren, tevens de verjaardag van de Lumix, een aantal nieuwe camcorders met 3D-ondersteuning.Het gaat om vijf camcorders die middels conversie in 3D kunnen filmen; vier camcorders met 3MOS-sensor en eentje met een 1MOS-sensor.

De HDC-TM900, HS900, SD900 en SD800 zijn 3MOS high definition camcorders. Het gebruikte 3MOS-systeem is hetzelfde als veel systemen die gebruikt worden in professionele camera's van bijvoorbeeld televisiezenders. Per primaire kleur is een sensor aanwezig op de chip om het licht op te vangen. Het licht komt binnen via een Leica Dicomar-lens en wordt verwerkt met de vernieuwde Crystal Engine PRO, die voor stukken minder ruis zou moeten zorgen.

3D filmen 
Dat klinkt nog niet als 3D, maar met de VW-CLT13D conversielens die op de camera's kan worden geschroefd kan wél in 3D worden geschoten. De beelden, die vastgelegd worden in het avchd-formaat, zouden direct vanaf de sd-kaart op een 3D-tv of geschikte blu-rayspeler afgespeeld moeten kunnen worden.

1MOS-model 
Het laatste model, de HDC-SD90, heeft een iets simpeler sensor, de 1MOS. De eerder genoemde conversielens kan ook hierop worden geschroefd, maar dan moet er wel een tussenring worden geplaatst. Dit model gaat volgens Panasonic, samen met de SD900 en SD800 in februari verschijnen. De andere twee zouden in maart (HS900) en april (TM900) moeten verschijnen.

 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie