abonneren

CES2011: 3d tv’s zonder bril van Toshiba

Toshiba kwam vorig jaar al met de aankondiging dat het 3d-tv’s gaat produceren waar geen 3d-bril voor nodig is. De prototypes hadden slechts schermformaten van 12” en 20” in Japan. Op de CES in Las Vegas laat Toshiba nu ook 56” en 65” prototypes zien.Toshiba toonde zelfs een 4K model (4x zo scherp als 1080P) maar dan alleen in 2D-modus.
Het 3d-effect schijnt minder overtuigend te zijn dan met een shutter-bril, maar het is natuurlijk een groot voordeel dat je niet met een bril op hoeft te kijken. Verwacht wordt dat er uiteindelijk twee modellen op de markt verschijnen waarbij de één groter is dan 40" en de ander groter dan 50". De schermen zullen niet alleen voor de Japanse markt beschikbaar komen maar ook in Amerika, Europa en China.

Wanneer de tv's beschikbaar komen en wat ze moeten kosten, is helaas nog niet bekend. Waarschijnlijk de meest realistische datum aan het ‘einde van het fiscale jaar' zal zijn en aangezien dat niet van 1 januari tot 31 december loopt, kan het betekenen dat het pas begin 2012 op de markt komt.

Net als Sony en Nintendo waarschuwt Toshiba voor het effect van 3d op jonge kinderen. De ogen van kinderen onder de 6 zijn nog in ontwikkeling en 3d kan de oogontwikkeling schaden.

Via: Engadget

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie