abonneren

CES: YuiXX mediaspeler van Conceptronic

Op de CES heeft Conceptronic de YuiXX mediaspeler laten zien, door henzelf betiteld als de nieuwe generatie internet mediaspeler. Doordat de YuiXX persoonlijke media combineert met materiaal van internet, zou een unieke digitale tv-ervaring voor thuis moeten ontstaan.

Onder het glanzend zwarte jasje van de YuiXX zit een CE 3100 mediaprocessor van Intel, die speciaal ontwikkeld is om een koppeling te leggen tussen televisie en internet. Ook is er een krachtige 2D/3D grafische processor aan boord.

Andere features van deze Full HD 1080p mediaspeler zijn: ondersteuning voor de meeste populaire video codecs, DTS en Dolby audio (zowel pass-through als downmix); de mogelijkheid om materiaal te streamen dat beveiligd is met DRM, zoals tv-kanalen, Video on Demand diensten over IPTV of DVB-T, DVB-C, DVB-S tuner of ATSC tuner en alle persoonlijke media beschikbaar in hetzelfde kastje, gedeeld met en door andere apparaten naar verschillende tv's in huis via 11n draadloos netwerk of Gigabit bekabeld netwerk.

Daarnaast is er ook een grote rol weggelegd voor de YuiXX Widget Store, waarmee je internettoepassingen op de televisie kunt zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan VoD (Video-on-Demand), nieuws, verkeersinformatie, weer, games en nog veel meer.

De YuiXX heeft een adviesverkoopprijs van € 299,- of € 399,- (1 TB interne harde schijf) en zal eind januari hier op de markt komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie