abonneren

CES: Sony stopt met drm op muziekbestanden

De laatste der mohicanen van de muziekindustrie gaat eindelijk overstag: Sony stopt met de verkoop van drm-beschermde muziekbestanden. EMI en Universal namen deze stappen al rond de zomer, terwijl Warner vorige maand besloot muziekbestanden zonder drm te verkopen.Door de beslissing van Sony zijn muziekbestanden van de meeste artiesten nu gewoon in het onbeschermde mp3-formaat te koop. De eerste drm-vrije Sony-nummers zullen in het eerste kwartaal van 2008 verschijnen.
Nu de grote platenlabels afscheid lijken te nemen van drm, is de kans groot dat de kleinere labels dit voorbeeld zullen volgen.

Apple-rivalen zijn blij met dit nieuws. Mp3-bestanden zijn probleemloos op alle mp3-spelers in te laden; voorheen zaten gebruikers vaak vast aan de iPod/iTunes-combinatie. De eerste muziekwinkel die profiteert van de beslissing van Sony is Amazon's muziekwinkel en deze dienst zou daarmee wel eens een stevige concurrent voor iTunes kunnen worden.

Overigens is drm niet dood. De verwachting is dat drm gebruikt blijft worden door muziekdiensten voor wie advertenties en subsidiëring van groot belang zijn.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie