abonneren

CES: Sapphire maakt HD 3870 single-slot-oplossing

Sapphire Radeon HD 3870 Atomic Edition. Dat is de kaart waar u naar uit moet kijken: Sapphire heeft namelijk dankzij uitgekiende koeling de normaliter dikke HD 3870 in een single-slot-oplossing weten te persen. En de kaart is ook nog eens stil...Sapphire heeft van AMD groen licht gekregen om volop te experimenten met de HD 3870. Dankzij speciale Vapor-X-koeling, een geavanceerde variant op heatpipe-cooling, is het Sapphire gelukt om de omvang van de kaart te reduceren.
Vapor-X werkt door middel van verdamping van water: het koelwater verdampt door hitte, de waterdamp vult een vacuumkamer, de damp wordt vervolgens gecondenseerd tot water.

Omdat de vacuumkamer maar 3mm dik is, kan de koeling op een single-slot-kaart gebruikt worden. De koeler is zelfs beter dan de referentiekoeler, die twee sloten in beslag nam. Het enige nadeel van de nieuwe koelmethode is dat warme lucht in de pc-kast blijft hangen; er is dus een casefan nodig voor een goede airflow.

Sapphire heeft de Radeon HD 3870 Atomic overgeklokt van 775 MHz naar 825 MHz, alhoewel er voor de gebruiker nog voldoende speelruimte over is om verder over te klokken. Het geheugen draait nu op 1200 MHz, 75 MHz meer dan op het referentieontwerp. Ook hier is nog ruimte voor verdere overklokmogelijkheden. Uiteraard is de HD 3870 in Crossfire te schakelen.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie