abonneren

CES: Razer Jook verbindt iPod met Zune

Microsoft's Zune kan alleen muziek uitwisselen met zijn mede-Zune's. Maar wat als het mogelijk zou zijn om ook muziek uit te wisselen met Apple's iPod en Creative's Zen? Dat is het doel van Jook: het wireless delen van muziek voor alle mp3-spelers op de markt.Razer-dochter Jook wil muziekspelers uitrusten met wireless music sharing. Een voorwaarde iswel datde speleruitgerust is met het Jook-platform, ofwel op de speler zelf ofwel via een uitbreiding.
Het werkt dan als volgt: een Jook-gebruiker kan of op de normale manier naar zijn eigen muziek luisteren, of in de "Us Mode" zijn muziek uitzenden naar andere Jook-apparaten in de buurt, of in de "U Mode" luisteren naar andere Jook-apparaten.

Razer biedt de Jook-technologie niet alleen als los apparaat aan, maar ook als platform dat fabrikanten in hun firmware kunnen integreren. Er is ook meteen aan een social netwerk-aspect gedacht: gebruikers kunnen hun profiel opslaan en delen met andere Jook-gebruikers. De Jook-uitbreiding zou nauwelijks stroom verbruiken, claimt Razer. Op dit moment is de uitbreiding de enige manier om Jook te gebruiken, want er zijn nog geen partners gevonden voor dit project. Ook is niet duidelijk hoe auteursrechtorganisaties met deze nieuwe techniek om zullen gaan: er zijn voldoende legale hordes te bedenken tegen het uitzenden van beschermd materiaal.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord