abonneren

CES: Palm onthult nieuw besturingssysteem: webOS

Palm heeft op de CES zijn nieuwe nieuwe Palm webOS mobiele platform getoond. Palm webOS is opnieuw ontworpen met de bedoeling constant in verbinding te zijn met het Internet.Volgens Palm is zijnnieuwe OShet allereerste mobiele platform dat vanaf het fundament is opgebouwd. Aan de basis van webOS liggen enkele gestandaardiseerde technologieën, waaronder webtechnologieën zoals CSS, XHTML en JavaScript. Daarbij heeft Palmeen aantalinnovaties gedaan om het gehele gebruiksgemak te verbeteren.

Voor ontwikkelaars verdwijnen veel grenzen om mobiele toepassingen te ontwikkelen, aangezien webOS een open ontwikkelingsomgeving biedt waar tientallen miljoenen webontwikkelaars reeds mee bekend zijn. De flexibele ontwikkelomgeving van het platform stelt ontwikkelaars tevens in staat hun toepassing draadloos via een op de Palm aanwezige ‘application store' beschikbaar te stellen.

Het nieuwe platform introduceert Palm Synergy. Deze toepassing voor webOS plaatst alle informatie die het toestel herbergt in een logische volgorde. De gebruiker hoeft zich niet druk te maken over het bijhouden van meerdere kalenders, contactpersonen en messaging toepassingen. WebOS kan tevens meerdere applicaties tegelijk openen.

De nieuwe versie van Palm WebOS wordt als eerste gebruikt in de nieuwe Palm Pre smartphone.


Website: www.palm.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord