abonneren

CES: Navteq demonstreert 3D City Models

Deze technologie van de kaartenmaker voor navigatiedoeleinden, maakt het mogelijk dat navigatiesystemen in 3D, situatiespecifieke stedelijke gebieden in hoge kwaliteit weergeven.Dit vereenvoudigt het geven van aanwijzingen en de oriëntatie.
Enhanced 3D City Models is opgebouwd uit belangrijke attributen uit de zeer accurate Navteq-kaart en maakt realtime, navigeerbare 3D-animaties mogelijk. De kaartopbouw van Navteq maakt het mogelijk om naadloos andere Navteq-kaarten en visuele informatie met Enhanced 3D City Models te integreren. Dit verbetert de gebruikerservaring nog verder.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen visuele aanwijzingen heel anders ervaren wanneer zij rijden of lopen. Deze inzichten hebben geleid tot het innovatieve ontwerp van Enhanced 3D City Models. Door dit nieuwe product kunnen applicaties op een slimme manier de juiste details opnemen om specifieke route- en oriëntatiebehoeften te ondersteunen. Dit zijn bijvoorbeeld zaken zoals bruggen, tunnels, wegmarkeringen, trottoirs en zebrapaden. Door alleen de meest relevante visuele details en de goede hoeveelheid textuur te bieden op het juiste moment, wordt te veel afleiding door een overvloed aan informatie voorkomen.

Enhanced 3D City Models is nu al beschikbaar in de Verenigde Staten. Europa, Azië en Zuid-Amerika volgen later dit jaar.

Bron: Navteq

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie