abonneren

CES: Logitech introduceert de Squeezebox Duet

De vierde generatie Squeezebox krijgt de naam Squeezebox Duet. De Duet is de eerste Squeezebox sinds de overname door Logitech en dat is te zien aan het nieuwe design. Het display is verhuisd van het apparaat naar de afstandsbediening, die duidelijk invloeden van de Logitech Harmony heeft.De afstandsbediening van de Duet is uitgerust met een 2.4-inch kleurenscherm waarmee de Squeezebox te bedienen is. Dit systeem lijkt op dat van Sonos, waar de afstandsbediening ook een vitaal onderdeel van het systeem geworden is.
Logitech imiteert Sonos op nog een ander vlak: met de afstandsbediening kunnen meerdere Squeezebox-receivers (inclusief de oude Squeezebox en de Transporter) bediend worden om zo een multiroom geluidsoplossing te creëeren.

De oude Squeezebox is daarmee nog lang niet dood en zal voorlopig nog gewoon verkocht worden. Een nieuwe firmwareupdate later deze maand moet zowel de oude als nieuwe Squeezebox-versies voorzien van nieuwe mogelijkheden, waaronder Last.FM-support.

De Duet gaat € 399 kosten en is vanaf februari verkrijgbaar. Extra receivers kosten € 149, de afstandsbediening kost los € 299. De oude Squeezebox zal ook beschikbaar blijven voor € 299.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: