abonneren

CES: Linksys introduceert eerste media extenders

Bij de introductie van Windows Media Center Edition vertelde Microsoft vol trots dat de media-functionaliteit dankzij extenders in elke kamer van het huis beschikbaar zou komen. Vervolgens bleef het in Europa angstvallig stil. Linksys komt nu eindelijk met een tweetal extenders op de markt.In Amerikaworden al geruime tijd media extenders voor MCE verkocht, maar dit zijn over het algemeen vrij 'domme' doosjes die niets meer of minder doen dan de audio- of videostreamdoorsturen vanaf de computer.
De nieuwe media extenders, waarvan Linksys er nu twee aankondigt, zijn een stuk slimmer en zijn in feite zelf kleine mini-pc's.

In een demonstratie reageren de twee extenders, de DMA2100 (€ 299) en DMA2200 (€ 349), behoorlijk snel en ze kunnen probleemloos overweg met high definition beeldbestanden en het DivX-protocol. Beide apparaten hoeven niet meer via een bekabelde ethernetaansluiting aangesloten te worden, maar zijn meteen uitgerust met 802.11n. Het verschil tussen de DMA2100 en de DMA2200 is dat deze laatste een ingebouwde dvd-speler meegekregen heeft.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie