abonneren

CES: HBO kiest voor blu-ray, Universal ook?

HBO Home Video heeft een exclusiviteitscontract getekend met blu-ray. Dat is niet geheel onverwachts, want HBO is verbonden aan Warner Video. HBO is eigenaar van een aantal populaire tv-shows, waaronder de Sopranos. In het verleden bracht HBO boxsets in dvd, hd-dvd en blu-ray uit.HBO Video wil hetzelfde beleid volgen als Warner en zal daarom toekomstige boxsets van tv-series naast het traditionele dvd-formaat alleen in blu-ray uitbrengen.Naast de Sopranos gaat het onder andere om Band Of Brothers, Angels In America en Deadwood.
Ook een andere Warner-partner, New Line, stopt met het uitgeven van films op hd-dvd. New Line heeft tot nu toe één film op hd-dvd uitgegeven, te weten Pan's Labyrinth. De hd-dvd-release van Rush Hour 3 en Hairspray is nu afgeblazen.

Ook circuleert er nog een nieuwtje over Universal, één van de grote filmstudio's. Het exclusiviteitscontract dat deze studio met hd-dvd had gesloten is verlopen en Universal weigert dit contract te vernieuwen. De kans is dus groot dat Universal op korte termijn besluit over te lopen naar het blu-ray-kamp, waardoor de toekomst van het hd-dvd-formaat écht op losse schroeven komt te staan.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie