abonneren

CES: HBO kiest voor blu-ray, Universal ook?

HBO Home Video heeft een exclusiviteitscontract getekend met blu-ray. Dat is niet geheel onverwachts, want HBO is verbonden aan Warner Video. HBO is eigenaar van een aantal populaire tv-shows, waaronder de Sopranos. In het verleden bracht HBO boxsets in dvd, hd-dvd en blu-ray uit.HBO Video wil hetzelfde beleid volgen als Warner en zal daarom toekomstige boxsets van tv-series naast het traditionele dvd-formaat alleen in blu-ray uitbrengen.Naast de Sopranos gaat het onder andere om Band Of Brothers, Angels In America en Deadwood.
Ook een andere Warner-partner, New Line, stopt met het uitgeven van films op hd-dvd. New Line heeft tot nu toe één film op hd-dvd uitgegeven, te weten Pan's Labyrinth. De hd-dvd-release van Rush Hour 3 en Hairspray is nu afgeblazen.

Ook circuleert er nog een nieuwtje over Universal, één van de grote filmstudio's. Het exclusiviteitscontract dat deze studio met hd-dvd had gesloten is verlopen en Universal weigert dit contract te vernieuwen. De kans is dus groot dat Universal op korte termijn besluit over te lopen naar het blu-ray-kamp, waardoor de toekomst van het hd-dvd-formaat écht op losse schroeven komt te staan.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord