abonneren

CES: Geheugenkaarten bieden steeds meer opslag

Aan geheugenkaartruimte geen gebrek, als we de CES moeten geloven. Verschillende bedrijven hebben nieuwe geheugenkaarten in verscheidene soorten gepresenteerd met meer opslagruimte dan ooit. Vooral het SDHC-formaat laat verbazingwekkende progressie zien.Het SDHC-formaat is in een rap tempo bezig de wereld te veroveren. Panasonic heeft de capaciteit van het formaat inmiddels weten te verhogen tot 32 GB, waardoor het SDHC-formaat niet veel meer achterloopt op het gevestigde Compact Flash dat inmiddels in capaciteiten tot 48 GB wordt geleverd.
De Panasonic-kaart biedt een flinke doorvoersnelheid (20 MB/s oftewel 133x), al blijft Compact Flash ook koning op dit vlak: de 48 GB-kaart van Pretec haalt snelheden van 50 MB/s (333x) waardoor dit de enige echte keuze blijft voor professionele spiegelreflexcamera's.

Sony heeft het Memory Stick PRO Duo-formaat naar 16 GB weten op te rekken. Hoewel dit formaat het duurste per gigabyte is, is er een gezonde markt voor; vooral Sony Cybershot en PSP-gebruikers zijn gek op de grote Duo's. Helaas boekt Sony weinig vooruitgang met zijn kleine M2-kaartjes, die veelal gebruikt worden in de Sony Ericsson-telefoons.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: