abonneren

CES: Futuristische verbinding met Sony TransferJet

Sony heeft op de CES een nieuwe techniek onthuld om gegevens tussen twee apparaten uit te wisselen. De techniek krijgt de naam TransferJet en is bedoeld voor audio/video-toepassingen. De uitwisseling werkt wanneer twee apparaten op minder dan 3 cm afstand van elkaar worden gehouden.TransferJet is een handige manier om gegevens uit te wisselenzonder dat er stekkersnodig zijn.
De twee apparaten hoeven alleen naast elkaar gehouden te worden om gegevens met 560 Mbps uit te wisselen. Door de lage intensiteit van de radiogolven is er nauwelijks electromagnetische interferentie, een groot voordeel van de techniek.

Sony richt TransferJet op mobiele telefoons, digitale camera's, camcorders, computers en tv's. Sony hoopt dat het van TransferJet een universeel protocol kan maken dat ook door andere bedrijven opgepikt wordt. Volgens Sony is het gebruik kinderlijk eenvoudig. "Touch & Get", heet het principe: raak met het ene apparaat het andere aan en klaar is kees. Een voorbeeld: u raakt met uw digitale camera uw tv aan en ziet meteen de foto's op het scherm verschijnen. Het wordt ook mogelijk een lijst van 'geregistreerde apparaten' aan te maken, zodat u niet bang hoeft te zijn dat andere mensen er met uw gegevens vandoor gaan.

DPreview

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie