abonneren

CES: DivX mikt op set-top-boxes

DivX heeft op de CES een aantal deals aangekondigd waarmee de codec gebruikt gaat worden voor IPTV (Internet Protocol Television). Onder de nieuwe partners bevinden zich Broadcom en D-Link. De DivX-codec moet het mogelijk maken videogegevens minder bandbreedte in te laten nemen.Door het gebruik van de DivX-codec voor het coderen van videomateriaal is er minder bandbreedte nodig, en daardoor zijn de kosten voor hetversturen van IPTV ook lager.Broadcom gaat de codec opnemen in de nieuwe Broadcom BCM7403-chip.
Dat is goed nieuws voor DivX, want Broadcom is één van de grootste fabrikanten van set-top-box-chips. De BCM7403 is gemaakt voor de weergave van 1080p hd-video. Ook de Broadcom 35xx-serie krijgt DivX-ondersteuning.

De deal met D-Link was te verwachten: D-Link heeft inmiddels al de DSM-330 DivX Connected HD Media Player in de winkels liggen, wat niets meer of minder is dan de huiseigen DivX Connected-speler waar DivX al tijden lang mee experimenteert. Volgens D-Link is dit de 'eerste' hardware die DivX ondersteunt, wat er op duidt dat het bedrijf verdere plannen heeft.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: