abonneren

CES: Desktop op afstand

Hoewel de nadruk op de CES vooral op hardware ligt, met een redelijk ondergeschikte rol voor software, komen we zo nu en dan ook interessante online-toepassingen tegen. Neem GoToMyPC , waarmee u op iedere willekeurige lokatie volledige toegang tot uw bureaublad en pc krijgt.
Geen splinternieuwe toepassing, maar wel reuze handig en inmiddels toe aan versie 6.0.Met GoToMy PC 6.0 kunt u op lokatie de pc thuis of op kantoor benaderen. Zo kunt u niet alleen uw bestanden inzien en programma's draaien, dit alles gebeurt bovendien vanuit een scherm dat gewoon uw vertrouwde desktop van de op afstand bezochte pc in beeld tovert. Deze online dienst kost 15 dollar per maand, maar er is ook af te rekenen in euro's .

Aan de nieuwe, 6.0-versie is geluid toegevoegd (handig bij het afspelen van de MP3-verzameling), remote printing (printen van de documenten van de host pc via de printer op lokatie), een nieuwe file sync-optie (zodat beide systemen sneller gesynchroniseerd kunnen worden) en een verhoogde verbindingssnelheid.

GoToMyPc werkt met Vista en de makers van het programma, het Amerikaanse Citrix, verzekerd dat de hoogste veiligheidsvoorzieningen worden toegepast.

Via www.gotomypc.com is een gratis 30-dagen trialversie te downloaden.


Edwin Ammerlaan

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie