abonneren

CES: Derde hd-formaat weigert uit te sterven

Het derde, relatief onbekende high definition-formaat HD VMD duikt ook op de CES weer op. De fabrikant achter het formaat is vastbesloten om van HD VMD de winnaar van de formatenoorlog te maken; de eerste spelers moeten binnenkort in Amerika op de toonbank liggen.In tegenstelling tot hd-dvd en blu-ray maakt hd vmd nog gewoon gebruik van de ouderwetse (en vooral goedkope) rode laser. High definition-beeld wordt vooral gerealiseerd door moderne compressietechnieken.
New Medium Enterprises, de fabrikant achter het formaat, wil Amerika overspoelen met goedkope spelers om het formaat succesvol te maken. De speler zou $199 gaan kosten en onder andere verkrijgbaar zijn via Amazon.

Eén probleem wordt steevast door New Medium Enterprises genegeerd: geen enkele grote filmstudio heeft steun voor het formaat uitgesproken. De enige partner is SME Entertainment, een studio die zeldzame en klassieke films en tv-shows in het hd vmd-formaat wil gaan verkopen. Er zijn maar een handjevol films in het hd vmd-formaat te krijgen die bekend zijn bij de massa: Alexander, Apocalypto, Blade: Trinity, Passion Of The Christ, Pulp Fiction en Saw.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie