abonneren

CES: Blu-ray voor Xbox 360 'niet uitgesloten'

Microsoft heeft zich nogmaals duidelijk uitgesproken voor het hd-dvd-formaat. Ondanks de recente tegenslagen voor het hd-dvd-kamp blijft Microsoft in dit formaat geloven. Toch lijkt het erop dat Microsoft niet blind is voor de gebeurtenissen: een blu-ray-drive wordt als reeële optie gezien.Microsoft heeft meteen een gerucht de kop in gedrukt: er komt géén Xbox 360 met ingebouwde hd-dvd-speler.
Dit heeft niets te maken met de onzekere toekomst van het formaat, maar Microsoft wil geen verwarring stichten door het ene deel van de Xbox 360's met een dvd-drive uit te rusten en het andere deel met een hd-dvd-drive. Een externe drive ziet het bedrijf nog steeds als de beste oplossing.

De formatenoorlog is nog lang niet over, aldus Microsoft. Tenzij Toshiba zelf de handdoek in de ring gooit, blijft Microsoft achter het formaat staan. Hollywood zou niet in de gaten hebben dat consumenten wél massaal interesse hebben in hd-dvd. Mocht blu-ray alsnog het dominante formaat voor films worden, dan ziet Microsoft een externe blu-ray-drive voor de Xbox 360 als mogelijkheid.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie