abonneren

CES 2014: Voedsel printen in 3D

Op de CES in Las Vegas zijn twee 3D-printers getoond die het mogelijk maken om zelf voedsel te printen. De apparaten kunnen producten gebaseerd op chocola en suiker afdrukken in vormen die normaal gesproken niet door andere apparaten kunnen worden gefabriceerd.

De twee printers - de ChefJet en de ChefJet Pro - zijn machines afkomstig van het bedrijf 3DSystems, dat al enige tijd conventionele 3D-printers maakt. De voedselprinters zijn voor het bedrijf echter een geheel nieuw concept.

De basisversie van de ChefJet kost 5000 Dollar, de duurdere variant - de ChefJet Pro - heeft een prijskaartje van 10.000 Dollar. Beide 3D-printers maken gebruik van chocola of suiker om objecten te printen. De afgedrukte producten kunnen bovendien voorzien worden van extra smaakjes, zoals vanille, mint, appel, kers en watermeloen.

De ChefJet is niet de eerste 3D-printer voor voedel: het Spaanse bedrijf Natural Machines bracht eerder ook al een 3D-printer uit waarmee het mogelijk is om etenswaren af te drukken, waaronder ravioli.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie