abonneren

CES 2014: Intel pakt flink uit

Chipfabrikant Intel heeft een aantal indrukwekkende en vooral slimme producten laten zien tijdens de Consumer Electronics Show in het Amerikaanse Las Vegas. Directeur Brian Krzanich presenteerde onder meer een smartwatch, een pc ter grootte van een sd-kaart en een eigen smartwatch.

De smartwatch van Intel is opvallend, omdat hij ook werkt zonder smartphone. Alle functies en programmatuur zit verwerkt in het horloge zelf. Intel richt zich met de smartwatch vooral op ouders, omdat de locatie van het horloge 24 uur per dag kan worden gevolgd. Ouders weten zo bijvoorbeeld dat de kinderen op school zijn. Het horloge kan bovendien een melding geven als de kinderen niet op de afgesproken locatie zijn.

Intelligente oordopjes
Intel’s Brian Krzanich hield het niet bij de smartwatch. De baas van het bedrijf presenteerde ook een set oordopjes (.pdf) die hun energie haalt uit de koptelefoonaansluiting van een smartphone. Hierdoor hoeven ze niet apart opgeladen te worden. Met een speciale smartphone-applicatie kan bovendien de hartslag van de dragen live worden weergegeven. Dit is ideaal voor sporters en hardlopers, die hun hartslag hiermee nauwkeurig kunnen bijhouden.

Jarvis
Naast het slimme horloge en de slimme koptelefoon toonde Intel ook een intelligente headset, die continu luistert naar de stem van de drager. Het apparaat heet Jarvis, vermoedelijk naar de naam van de computer assistent uit de Iron Man-films. De drager kan de headset opdrachten geven, vergelijkbaar met de digitale assistent Siri van Apple. Jarvis kan bijvoorbeeld locaties in de buurt aanraden, afspraken inplannen en helpen herinneren.

Slimme soepkom
Om al deze apparaten op te laden, introduceert Intel de Smart Charging Bowl. Dit is een soort grote soepkom die verschillende apparaten tegelijkertijd kan opladen zonder dat hiervoor kabels nodig zijn.

Chip-computer

Alle slimme apparaten van Intel worden aangestuurd door de nieuwe Edison-chip van het bedrijf. Dit is een compleet computersysteem, ter grootte van een sd-kaart. Volgens Intel gebruikt Edison weinig stroom en ondanks dat beschikt de chip over wifi, bluetooth 4.0 en een eigen app-store. De chip komt eind 2014 op de markt. Voor die tijd moeten alle slimme gadgets van het bedrijf beschikbaar zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie