abonneren

Centrino 2 geraakt voor vreemde wifi-bug

De Intel Wi-Fi Link 5000, dat een onderdeel is van het nieuwe Centrino 2-platform, blijkt een bug te bevatten. Wie zijn netwerk beveiligt met een wep-key waarin alleen maar nullen zijn opgenomen, dan is het niet mogelijk met nieuwe Centrino 2-laptops op het netwerk te komen.Volgens Frank Ohlhorst is het onmogelijk om met Centrino 2-laptops verbinding te krijgen met draadloze netwerken die beveiligd zijn met een 64-bit of 128-bit wep-key, wanneer deze key alleen uit nullen bestaat.

Ohlhorst zelf geeft al toe dat de bug niet erg belangrijk is. Niet alleen is wep-encryptie redelijk makkelijk te kraken (in tegenstelling tot wpa, waarbij geen problemen optreden), ook is het niet echt logisch om '0000000000' als netwerksleutel te gebruiken.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord